Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kapcsolat "kell" nélkül? - Lehetséges!

2016.08.27
Pragmatikus eszközök a kapcsolatok kihívásaihoz
 
Írta: Simone Milasas,
az Access Consciousness világszintű koordinátora és a Joy of Business alapítója és megalkotója
boldogok.jpg
Ha voltál valaha is pár napnál tovább párkapcsolatban, valószínűleg tudod, hogy a partnered nem mindig úgy viselkedik, ahogy szeretnéd, hogy viselkedjen. Néha csodálatos, vicces, szexi és elképesztő, néha viszont minden idegesítő, amit csinál.
Mi lenne, ha a könnyedség és az öröm lehetséges lenne a kapcsolataidban bármi történjék is? Függetlenül attól, hogy épp mit választ a partnered? Mi lenne, ha mindig Te választhatnád a boldogságot és az életed teremtését és mi lenne, ha a kapcsolatod ehhez hozzájárulás lenne?

Hajlandó lennél erre? Hajlandó lennél az élet örömére és bőségére? Hajlandó vagy arra, hogy kedves, és a Lényed és a Tested számára is tápláló és gondoskodó kapcsolatod legyen? Történjék bármi?

Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy elengedsz mindent, amit eldöntöttél a kapcsolatokról?

Még akkor is, ha azt is jelenti, hogy elengeded a magad, a tested és a partnered felé irányuló ítéleteket?

Még akkor is, ha azt jelenti, hogy olyan kapcsolatot teremtesz, ami teljesen különbözik ennek a valóságnak a nézőpontjaitól, és amit senki nem ért és rengetegen elítélnek?

Ha a válaszod igen, lássunk hozzá!

Következzen három olyan kihívást jelentő helyzet, ami gyakran okoz konfliktusokat a kapcsolatokban -  plusz a pragmatikus eszközök a megváltoztatásukhoz.


Amikor a partnered nem figyel rád


Beszéltél már valaha úgy a kedvesedhez, akár valami fontosról, hogy láttad rajta, hogy nem figyel? Ezt gyakran düh követi. „Nem is foglalkozol velem! Hogy vehetsz így semmibe?” – és így tovább, és így tovább.

Egy friss - a figyelemmel kapcsolatban végzett - kutatás kimutatta, hogy a férfiak szó szerint az idő 7%-ában figyelnek oda. Ez van. 7%. Nos, mi van akkor, ha ez nem rossz? És mi van, ha nem jelent semmit? 

Hajlandó lennél elengedni a következtetést, hogy a társadnak mindig figyelnie kell rád?
Választanál másik nézőpontot?

Mi lenne, ha valójában akár nevethetnél is ezen? Amikor beszélek a partneremhez és észreveszi, hogy nem figyel, azt mondja, hogy 7%, és nevetünk. És tudod mit, néha én is rajtakapom magam a 7%-on.

Az Access Consciousness egyik eszköze, amit alkalmazhatsz, amikor elvárásod vannak magaddal és a társaddal kapcsolatban: az érdekes nézőpont. Működése: észleled, hogy eldöntötted valamiről, hogy annak kifejezetten valahogyan kell lennie. Figyelnie KELLENE. Türelmesebbnek KELLENE lennem. Bármi is legyen a nézőpont, amikor észreveszed, mondd: "Ez egy érdekes nézőpont. Van egy ilyen nézőpontom.” Mondd ezt 3-10 alkalommal, mindaddig, amíg könnyebbnek nem érzed Magad.

 

Ha a partnerednek rossz kedve van

Amikor a partnerünk azt választja, hogy nyűgös, gyakran az az első reakciónk, hogy megpróbáljuk rendbe hozni. Tudni akarjuk, hogy mi a baj. Megpróbáljuk kijavítani. Az a helyzet, hogy amikor megpróbáljuk rendbe hozni a partnerünket, nem engedjük meg neki, hogy azt válasszon, amit csak akar.

Tehát legközelebb, ha a társadnak rossz kedve van, kérdezd meg tőle: „Van bármi, amit tehetek érted?” Ha nemmel válaszol, hagyd őt békén. Adj neki teret. Ez nem azt jelenti, hogy elkülönülsz tőle. Maradj elérhető, engedd őt létezni és Te továbbra is válassz Magadért.

Továbbra is választhatod a boldogságot. Továbbra is teremtheted és élvezheted az életedet. Elmehetsz sétálni. Úszhatsz. Csinálhatsz bármit, ami Neked örömet okoz. Neked nem kell a nyűgösséget választanod csak azért, mert ő azt választotta. És nem kell megpróbálnod ismét boldoggá tenni őt. Légy megengedésben a választásával.


Amikor nem működik valami a kapcsolatban

Ha van olyan része a kapcsolatodnak, ami nem működik, mi a legjobb módja annak, hogy foglalkozz vele? Sok esetben, ha beszélünk róla, az odavezet, hogy a partnerünk rossznak érzi magát és úgy érzi, ki kell javítania a dolgot.


Hogy megfordítsd ezt, tegyél fel kérdéseket! Nem kell, hogy a partneredhez szóljanak ezek a kérdések. Kérdezd csak magadban.

Itt van 4 kérdés az Access Consciousness eszköztárából, amikkel bármit megváltoztathatsz:

Mi ez?
Mit tudok tenni vele?
Meg tudom változtatni?
Hogyan tudom megváltoztatni?

Amikor ezeket a kérdéseket teszed fel, ne keresd a választ. Kérdezz és érzékeld meg az energiát. A kérdezés kívül helyez téged a következtetéseiden arról, hogy mi az, ami nem működik, és új lehetőségeket nyit meg.

Amikor hajlandóak vagyunk elengedni a nézőpontjainkat a kapcsolatunkról, amikor inkább azt választjuk, hogy kérdezünk, mintsem, hogy következtetéseket gyártunk, amikor megengedjük a párunknak, hogy azt válassza, ami neki működik, és  mi továbbra is azt választjuk, ami nekünk működik, VARÁZSLAT születik!
 
További hanganyagokat itt találsz arról, hogy hogyan teremts nagyszerűbb kapcsolatokat:
https://soundcloud.com/joy-of-business/sets/relationship-do-you-really
Az alábbi linken pedig meg tudod vásárolni a Szakításmentes kapcsolatok c. könyvet, amelyet Gary Douglas és Dr. Dain Heer írtak:
https://accessconsciousness.me/shop/2012/03/01/40-16-divorceless-relationships-book-3/

Fordította: Szecskó Emese