Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

„Az egyensúly törvénye”

2013.12.18

gunak.jpg„Az egyensúly törvénye”

Az egyensúly kozmikus, biológiai és személyes szinten egyaránt érvényes ránk, emlékeztetve minket arra, hogy minden cselekedetünket képesek vagyunk túlzásba vinni és elhanyagolni is, és arra, ha személyes ingánk kilendül az egyik irányba, akkor elkerülhetetlenül vissza fog térni a másik oldalra.

Miközben eszünk, alszunk, dolgozunk, és mindennapi dolgainkat intézzük, tudatalattink azon munkálkodik autonóm idegrendszerünk, belső elválasztású mirigyeink, hormonjaink és a keringési rendszerünk segítségével, hogy fenntartsa hőháztartásunk és belső kémiánk kényes egyensúlyát, mivel ha ez az egyensúly drasztikusan felbomlana, véget érne az életünk. Nemcsak a túlélésünk függ az egyensúlytól, de életünk minősége és pszichénk állapota is. Pszichénkben egyaránt ott élnek a puritán és a hedonista, a hívő és a szkeptikus, a társasági és a magányos farkas és a többi ellentétpár.

Hosszú távon akkor őrizhetjük meg az egyensúlyunkat, ha mindkét oldalunkon egyformán munkálkodunk, és visszatérünk a középpontba. A kínai taoistáktól az eszcénusokig, a keresztényektől a muzulmánokig számos bölcs hívta már fel a figyelmünket tanításaiban az arany középút jelentőségére.

Ugyanezt az egyensúlyt fontos megtalálnunk a Női és Férfi énünk és minőségeink összhangjában. Nézzük meg hogyan alakultak a társadalmi minták; sokáig női elnyomás volt a férfiaknak alárendelve és elvesztettük a méltóságunkat. Azután ez a világháborúk után átbillent a másik oldalra. Megéltük az erős, sikeres, öntudatos Nőt és a Férfiak bizonytalanodtak el az Erejükben. Kilengtünk mind a két szélsőségbe és így sikerült megtapasztalni mind a két oldalt. Most van itt az ideje, hogy ezek a minőségek egyensúlyba és a helyükre kerüljenek, megtalálva önmagunkban a központot, az egységet. Most van itt az ideje, hogy öntudatos legyen a Férfi és a Nő is azáltal, hogy megismeri Önmagát. Így már ráláthatunk valójában mire is vágyunk. 'Milyen energia, tér-űr és tudatosság lehetek ahhoz, hogy megtapasztalhassam az Egységet és Egyensúlyt Önmagamban?' Nyugodtan küld ki ezt a vágyat, hogy bejöhessenek a lehetőségek az életedbe! :)

 

Kép: Sivák Enikő - Gúnák - a 4 elem (víz, föld, tűz, levegő) www.sivakeniko.hu/